Napsugár Integrált Szociális Intézmény

Virág ültetés

2018 tavaszán ismét virágok ültetésével tettük széppé környezetünket.

Az esemény képei

Bográcsozás

2018.április 21.-én babgulyást készítettünk bográcsban. Az előkészületekben mindenki részt vett.

Amíg főtt a finom ebéd, kötetlen beszélgetés mellett, boccia, kosárlabda, ping-pong játék tette színesebbé a programot. A szépkorúak közül is volt, aki a fiatalokat is túlszárnyalva teljesítette, és élvezte a játékokat.  A foglalkoztatóban dolgozók közül sokan készítettek pogácsát, melyet a babgulyás mellé fogyasztottunk el.

Húsvét

2018. március 22.-én „Kreatív műhelyt” nyitottunk tavaszi dekoráció készítéséhez, és tojásfestéshez. Többféle természetes festőlevet készítettünk. 

Tojásfújásban sok fiú jeleskedett.

A nap folyamán ügyességi játék és akadály pálya kipróbálására is sor került.

Húsvéttal kapcsolatos kvíz feladatok megoldásával zártuk a délelőttöt.

Az esemény képei

Farsang

2018.március 6-án farsangi mulatsággal búcsúztattuk a telet.

Video összeállítással felelevenítettük a régi hagyományokat. Kiszebábot készítettünk, melyre kis cetliket függesztettünk, ezzel jelképesen elégettük a rossz tulajdonságokat, betegségeket.

A Lányok kétféle fánkot készítettek, melyet lekvárral, fahéjas cukorral fogyasztottuk el ebéd után.

Kolbásztöltés

2018.február 13. -án kolbásztöltést tartottunk a NISZI-ben.

Ezen a napon mindenkinek lehetősége volt kipróbálni a kolbásztöltést. A csapatok plusz ízesítésként főtt burgonyával tették különlegesebbé az általuk töltött kolbászt.  

Amíg sült a kolbász, és hurka, dinsztelt káposztát sütöttünk.

Továbbá vetélkedőn adtak számot a disznóvágással kapcsolatos tudásukról.

A csapatok disznótoros tálakat készítettek, mely zsűri elé került bírálatra.

Az elkészült finomságokból közösen elfogyasztott ebéddel zártuk ezt a kellemes napot.

Halloween Parti

Intézményünkben egész napos halloween partit tartottunk. A délelőtt tökfaragással, dekoráció készítéssel és ronda, de finom ételek összeállításával telt. A délután folyamán elfogyasztottuk az elkészült ételeket (múmia szendvics, Frankenstein szeme, boszorkány ujj) és megnéztük a Halott menyasszony című animációs filmet. A programot este tűzzsonglőr bemutatóval zártuk, mely felejthetetlen élményt nyújtott lakóink számára.

Az esemény képei

"Itt van az ősz, itt van újra....."

Az ősz beköszöntével, intézményünkben is az évszaknak megfelelő hangulatot teremtettünk. A lakóink és kollégáink által összegyűjtött terméseket (gesztenye, dió, tök, kukorica, stb.) felhasználva, ötletes és egyedi dekorációt készítettünk.

Dekoráció képekben

Nyárköszöntő

 

A 2016.06.23-án megrendezett nyárköszöntő rendezvényünk fő témája a nyár volt, a feladatok is e téma köré csoportosultak. A reggeli torna után, egy kis agytorna következett kvíz kérdésekkel, fesztiválokkal kapcsolatos játékos feladatokkal.

A vetélkedő második részében az ügyességé és a gyorsaságé volt a főszerep. Időre mértük vizet, fújtunk buborékot és homokból formáztunk különböző formákat, műanyag pohár és kiskanál segítségével.

Húsvéti készülődés

A 2016. 03. 21-ei hét, a húsvéti készülődés jegyében telt. Tojásfát díszítettünk, tojásokat festettünk és salátát készítettünk. A tojásfestés hagyományos technikával történt: a tojásokra harisnyát húztunk, mely alá különböző méretű leveleket tettünk, és így főztük meg őket vörös-ill. lilahagyma héjával. Ezen kívül, fehér viaszos krétával mintákat rajzoltunk a tojásokra, festés előtt. Készítettünk húsvéti salátát, és töltött tojásokat is, melyeket a hozzávalókból a lakók segítségével állítottunk össze.

Bakóczy Kálmán zenés délutánja

Bakóczy Kálmán, a Lárifári Alapítvány egyik tagja tartott zenés délutánt intézményünkben. Ismert slágerek előadásával szórakoztatta lakóinkat, vidám hangulatot teremtve. 

Bakóczy Kálmán zenés délutánja képekben

Szervezőegység: Napsugár Integrált Szociális Intézmény

 

Feliratkozás RSS - Napsugár Integrált Szociális Intézmény csatornájára

2011 © Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ