„Napsugár Ház” üdülési lehetőség

 

              „Napsugár Ház” Panzió, Rehabilitációs Képzési és Szabadidő Központ

                 7275 Igal, Hegyi utca 7.

                  2017. évre meghirdetett igénybevételi feltételeink és  árjegyzékünk

        

    Általános információk

I.                  

Egyéni és csoportos (nem Erzsébet utalványos) üdülési és képzési megrendeléseket az igal@mksme.t-online emailon, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete, 7400 Kaposvár, Iszák utca 42. postacímen levélben, vagy a 06 20 212-3429 mobiltelefonszámon, illetve a 06 82 412-426 vonalas telefon és fax számon tudunk fogadni.

Az Erzsébet utalványon kívül elfogadunk Széchenyi pihenő kártyát is.

A szolgáltatási díjak, valamint az idegenforgalmi adó fizetése készpénzben, vagy banki átutalással történhet, a Panzióban bankkártyás fizetés jelenleg még nem lehetséges.

II.                

Erzsébet utalvánnyal rendelkező vendégeinknek az utalványukon feltüntetett elektronikus felületen kell először regisztrálniuk.

Ha a vendégünk nem rendelkezik megfelelő elektronikus hozzáféréssel, nincs számítógépe, vagy nem tudja az elektronikus felületet használni, akkor munkatársaink szívesen segítséget nyújtanak a regisztráláshoz, ha a vendég telefonon bejelentkezik és megadja az alábbi általános adatokat, valamint az Erzsébet utalványán szereplő adatokat.

III.             

 Bármely formában történő megrendelés esetén meg kell adni a következő adatokat:

 1.  Megrendelő neve, posta címe, email címe (ha van) telefonszáma,
 2. A szolgáltatást vele együtt igénybevevők neve (kiskorú igénybevevő (k) esetén az életkora)
 3. A tervezett igénybevételi időpont kezdő és utolsó napja, - valamint, ha az általa igényelt időpontban esetleg már nincs szabad férőhely, akkor elfogad-e más időpontot, ha igen, akkor mettől meddig tartó más időpontban.
 4. Az igénybe venni kívánt ellátások: szállás reggelivel, vagy félpanziós ellátás, kedvezményes fürdőjegy, amely a szaunák használatára is jogosít
 5.  Az érkezés és távozás várható időpontja és módja: gépkocsival, vagy ha vonattal, autóbusszal, akkor hova, melyik állomásra, mikor érkezik meg a járat, továbbá
 6. Igényel- e autóbusz, vagy vasútállomásról akadálymentes mikrobusszal szállítást, ha igen, akkor a járat pontos érkezési időpontja és megállóhelye.
 7. Van-e speciális elhelyezési, vagy étkezési, vagy segédeszköz igénye, pl. kerekesszéket használó saját kerekesszékkel (mechanikus, vagy elektromos) érkezik, vagy igényel –e helyben biztosított mechanikus, vagy elektromos kerekesszéket, mopedet, vagy igényel-e diétás étkezést, ha igen, akkor milyet (vegetáriánus, cukorbeteg, laktóz érzékeny, glukóz érzékeny, egyéb)
 8. A szolgáltatás kifizetésének módja: Erzsébet utalvány, készpénz, banki átutalás, Szép kártya.

A megrendelés beérkezése után emailon, vagy postai úton visszaigazoljuk a megrendelést, vagy férőhely hiány esetén alternatív időpontokat ajánlunk.  Az elfogadott időpont visszaigazolásával egyidejűleg postai utalványt küldünk, amelyen a megrendelt üdülési szolgáltatás díjának 20 %-át a tervezett igénybevételi napot megelőzően legalább 15 nappal korábban beérkezően be kell fizetni, vagy 11743002-20021221-00000000 bankszámlaszámunkra át kell utalni „Igal” valamint a megrendelő nevének, címének feltüntetésével.

A megrendelés teljesítésére csak akkor vállalunk garanciát, ha az előleg a fenti időpontig számlánkra beérkezik, ennek hiányában a férőhelyet nem tudjuk fenntartani.

A megrendelés lemondása a tervezett érkezési időt legalább 30 nappal megelőzően díjmentes, ezen az időponton belül érkező lemondás esetén a teljes térítési díj 20 %-át lemondási díjként kezeljük és nem térítjük vissza.

Erzsébet kártyás részvétel esetén, amennyiben a kártya regisztrációja az elektronikus rendszerben megtörtént, akkor azt visszavonni nem lehet, díjat nem áll módunkban visszatéríteni, de a kifizetett szolgáltatás egy éven belül, egyeztetett másik időpontban igénybe vehető.

 

A gyógyfürdő vize a tapasztalati adatok alapján igen jó hatással van a mozgásszervi eredetű, a nőgyógyászati jellegű gyulladásos megbetegedésekre.

Az Igali gyógyfürdőben gyógyászati céllal, szakorvos által felírt fürdőjegy, illetve kezelési utalvány – gyógytorna, gyógymasszázs, elektromos kezelések, stb. igénybevételére felhasználható.

Panziónkban akadálymentes infraszauna, két személyes pezsgőfürdő kád beemelő szerkezettel, kondicionáló gépek, udvari és beltéri játékok, csúszda, hinta, lengőteke, csocso, sakk, kártya, társasjátékok, mini könyvtár, asztalitenisz, szalonnasütő, kerti bútorok, napozóágyak, ingyenes WIFI, valamint akadálymentes parkolóhelyek ingyenesen használhatók.

Panziónk egész területe akadálymentes, kerekesszéket használó emberek által is használható, azonban személyi segítségnyújtást csak korlátozott mértékben tudunk biztosítani.

Súlyosan fogyatékos, jelentős gondozásra, folyamatos életviteli segítségre, felügyeletre szoruló embereket csak kísérővel tudunk fogadni.

Igény esetén, akadálymentes mikrobusszainkkal, a környéken lévő turisztikai helyszínekre – pl. Kaposvár Rippl Rónai Villa, Deseda turisztikai Központ, Szenna Falumúzeum, Katica tanya gyermek és felnőtt élmény központ, stb. - program szervezést vállalunk.

Panziónkban az elhelyezés egyágyas, kétágyas, háromágyas, pótágyazható, akadálymentes fürdőszobás, erkélyes, teraszos, TV-vel, hűtőszekrénnyel felszerelt szobákban történik.

Az épület mindkét szintjén van egy - egy teakonyha edényekkel, evőeszközökkel felszerelve, amelyet a vendégek használhatnak. A két szintet akadálymentes felvonó köti össze.

Panziónkban az Egyesületünk foglalkoztatóiban készített dísztárgyak, ajándéktárgyak, hűtőmágnesek, alkalmi kitűzők, textiljátékok, ágyneműk, kül és beltéri kőedények, virágtartó edények, stb. vásárolhatók, továbbá kávé, kapuccino, forró csokoládé stb. készítésére alkalmas önkiszolgáló meleg ital automata is működik, egy adag ital ára 100.-Ft

Igal város, Kaposvártól, Somogy Megye székhelyétől 25 kilométerre, a Balatontól 35 kilométerre a Szántód – Kaposvár főútvonal mentén helyezkedik el. Megközelíthető, a városon áthaladó távolsági autóbuszokkal, illetve a Kaposvári autóbusz állomásra, vagy a vasútállomásra érkező távolsági járatokkal.

Egyes, a városon áthaladó távolsági autóbusz járatoknak van a gyógyfürdő előtt is megállójuk – ez a Panziótól mintegy 700 méterre van, egyes távolsági járatok azonban csak a főútvonal mellett, a helyi művelődési ház előtt állnak meg, amely a Panziótól mintegy 1700 méterre van.

Előzetesen jelzett igény esetén, akár Erzsébet utalvánnyal, akár egyéni módon érkező vendégeink számára a Szántód - Kaposvár főútvonal mellett az Igali Művelődési ház előtti, vagy a fürdő előtti helyi autóbusz megállóktól akadálymentes mikrobusszal vállaljuk megérkezéskor a Panzióba, illetve elutazáskor onnan a megállóhelyre történő szállítást külön térítési díj nélkül.

Kaposvári vasútállomásra, vagy autóbusz pályaudvarra érkezés esetén előzetes megrendelés alapján, akadálymentes mikrobusszal, segítő személyzettel,  60.- Ft/km díj - egy út 3.000.-Ft, - több személy esetén a díj természetesen eloszlik - megfizetése mellett, vállaljuk érkezéskor a Panzióba és távozáskor az onnan történő szállítást.

Előzetesen jelzett igény esetén, a mozgásukban korlátozott vendégek számára tudunk kölcsönözni korlátozott számban mechanikus, vagy elektromos kerekesszéket, mopedet vagy gördülő járókeretet.

 A „Napsugár Ház” Panzió megközelíthetősége

A Kaposvár – Szántód közötti főútvonalon Kaposvár irányából Igalba érkezés után, vagy Szántód felöl történő érkezés után, a templomnál lévő Gyógyfürdő táblánál Kaposvár felöl érkezve jobbra, Szántód felöl érkezve balra a főútról le kell kanyarodni, majd a gyógyfürdő táblát követve egy körforgalomba érkezés után, az úttal szemben található a gyógyfürdő. A gyógyfürdő előtt balra kell fordulni. A bal oldalon lévő autóbusz megállóhely és parkoló előtt elhaladva jobb oldalon a Camping bejárata után egy hármas útkereszteződés következik: egyenesen előre, jobbra és balra is található két kanyarodó utca. A második, balra kanyarodó, a dombra vezető utcába kell befordulni – Hegyi utca - és bal oldalon kb. 200 méter után található a kis „tornyos” „Napsugár Ház”, előtte kiépített parkolóval.

 

A Panziótól a gyógyfürdő mintegy 700 méter távolságra van, lejtős úton közelíthető meg, ezért naponta, reggeli után 9.30-kor, majd 13.30 órakor, valamint a fürdő zárása előtt, télen 17.30-kor, nyáron 19.00 órakor ingyenesen vállaljuk a vendégek szállítását a fürdő és a Panzió között akadálymentes mikrobusszal.

A gyógyfürdő területe teljes egészében – beleértve az ott elhelyezkedő vendéglátó helyeket is – akadálymentes.

Több medencéhez van kerekesszéket használó személyek számára a vízbe beemelő szerkezet. Vannak különböző hőfokú beltéri és kültéri gyógyvizes medencék, normál vízzel feltöltött strandmedence, meleg vízzel feltöltött gyermek medencék, óriás vízi-csúszda, tágas, gondozott, parkosított füves napozóhelyek, szaunák, rehabilitációs blokkok, fodrász, manikűr, pedikűr, kozmetikus szolgáltatók, különböző vendéglátó helyek, szabadidő sportpályák állnak a vendégek rendelkezésére.

A reggeli felszolgálása 7.30 - 9.00 óra között a Panzióban történik (felvágottak, péksütemény, sajt, vaj, saját termesztésű paprika, paradicsom, uborka, méz, dzsem, tea, tej, kapuccinó, kávé).

A  félpanziós ellátásba tartozó napi egyszeri, három fogásból álló főételt (amely választás szerint lehet ebéd, vagy vacsora) a fürdő területén működő akadálymentes „Marica” étteremben lehet többféle menüből választással igénybe venni.

 

„Napsugár Ház Panziónkkal, valamint Egyesületünk egyéb szolgáltatásaival kapcsolatban a www.msme.hu/sorstársainknak és a www.napsugarkozpont.hu web oldalainkon talál részletesebb szöveges és képes információkat.

Igal településsel, valamint a gyógyfürdővel kapcsolatos információk a www.igal.hu weboldalon érhetők el.

IV.  2017. évi Árjegyzékünk és egyéb igénybevételi feltételek

 

 1. Egyéni, vagy csoportos Erzsébet utalvány nélküli megrendelők számára.

Elő és utószezoni akciós ajánlataink 2017. január 30-tól (hétfő) március 30.-ig, valamint 2017. október 2.-től 2017. december 31.-ig.

Alapárak

1.      

Napi ár három vendég éjszakánál kevesebb igénybevétel esetén reggelivel 4.500.- Ft/fő/éjszaka

2.      

Szállás ár legalább három vendég éjszaka igénybevétele esetén reggelivel: 3700.- Ft/éjszaka/fő, egyéni vendégeknek az ellátást csak reggelivel lehet igénybe venni.

-         

Csoportos, legalább 10 fő feletti csoportlétszám esetén van lehetőség reggeli nélküli, csak szállásköltséget (3.000.- Ft/fő/éjszaka) tartalmazó ellátás igénybe vételére egyedi szerződés alapján.

-         

Félpanziós ellátással: szállás, reggeli és egy főétkezés (ebéd, vagy vacsora) az aktuális alapár + 1700.- Ft/főétkezés/fő

-         

Kedvezményes, napi többszöri belépésre jogosító fürdőbelépő 1950.- Ft/nap – amely csak a rajtunk keresztül rendelt fürdőbelépőre vonatkozik, egyébként a nem kedvezményes, a fürdőnél vásárolható, napi többszöri belépésre jogosító belépő ára 2.500.-Ft/nap.

-         

Idegenforgalmi adó: 300.- Ft/nap

FőszezoniErzsébet utalvány nélküli egyéni, vagy csoportos ajánlataink 2017. március 31. (péntek) 2017. október 1.-ig

Alapárak:

1.      

Napi ár három vendég éjszakánál kevesebb igénybevétel esetén reggelivel 5.500.- Ft/fő/éjszaka

2.      

Szállás ár legalább három vendégéjszaka igénybevétele esetén, reggelivel: 4.700.- Ft/éjszaka/fő, egyéni vendégeknek az ellátást csak reggelivel lehet igénybe venni.

-         

Csoportos, legalább 10 fő feletti csoportlétszám esetén van lehetőség reggeli nélküli, csak szállásköltséget (4.000.-Ft/éj/fő) tartalmazó ellátás igénybe vételére egyedi szerződés alapján.

-         

Félpanziós ellátással: szállás, reggeli és egy főétkezés (ebéd, vagy vacsora) az aktuális alapár + 1.700.- Ft/főétkezés/fő

-         

kedvezményes, napi többszöri belépésre jogosító fürdőbelépő 1950.- Ft/nap – amely csak a rajtunk keresztül rendelt fürdőbelépőre vonatkozik, egyébként a nem kedvezményes, a fürdőnél vásárolható, napi többszöri belépésre jogosító belépő ára 2.500.-Ft/nap.

-         

Idegenforgalmi adó: 300.- Ft/nap

Erzsébet utalvánnyaltörténő igénybevétel esetén, az alkalmazható csomag árakat a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal kötött szerződés kötelezően rögzíti. A csomag árakon és a csomag igénybevételének kezdő és befejező napjain nincs módunk változtatni.

Az Erzsébet utalványos csomagárból nem finanszírozható, az utalvánnyal nem rendelkező hozzátartozó ellátása még rövidebb igénybevételi időtartam esetén sem, továbbá a csomagárból nincs lehetőség készpénz visszaadására rövidebb igénybevétel esetén sem.

 

Az Erzsébet utalvánnyal finanszírozott üdülési csomagok igénybevételének lehetőségei előzetes elektronikus megrendelés és szabad férőhely esetén a következők.

 

Kezdőnap hétfő 13.00 -  zárónap péntek 11.00, vagy

Kezdőnap péntek 13.00 –zárónap hétfő 11.00 óra

Az árak egész évben, 2017. január 30.-tól (hétfő) 2018. január 1.-ig (hétfő)– igény esetén hosszabbítható - a következők:

 1. Fogyatékossággal élő és nyugdíjas, valamint hozzátartozói Erzsébet utalvánnyal rendelkező vendégek részére a nem megbontható csomagár:

-         

hétfő, kedd, szerda, csütörtök (4 éjszaka) félpanziós ellátással, napi többszöri belépést biztosító fürdőbelépővel: 51.000.- Ft/fő/csomag + napi 300.- Ft idegenforgalmi adó

-         

péntek, szombat, vasárnap (3 éjszaka) félpanziós ellátással, napi többszöri belépést biztosító fürdőbelépővel: 51.000.- Ft/fő/csomag + napi 300.- Ft idegenforgalmi adó

Előzetes megrendelés alapján, szabad férőhely esetén korábbi megérkezés, vagy hosszabbítás, illetve Erzsébet utalvánnyal nem rendelkező hozzátartozóval történő együttes igénybevétel esetén a hosszabbítási napokra, illetve a hozzátartozó számára az egész időszakra, a főszezoni alapárból napi 1.000.- Ft kedvezményt biztosítunk.

Az elő és utószezoni akciós időszakban a szállás árból, valamint a főszezoni időszakban az étkezések árából engedményt nem tudunk biztosítani, mert az étkezési szolgáltatásokat mi is úgy vásároljuk.

 

 1. Nagycsaládos Erzsébet utalvánnyal, valamint hozzátartozói utalvánnyal rendelkező vendégek részére a nem megbontható csomagár, valamint a csomagár ellenében nyújtott szolgáltatások tartalma azonos a fogyatékossággal élő és nyugdíjas vendégek utalvány értékével, valamint a kiskorú gyermekek jogán kapott utalványok értékével.

Az igénybe vehető időszakok, a foglalás, valamint a megrendelés és a tartózkodás meghosszabbítására vonatkozó  feltételek azonosak a fogyatékossággal élő és a nyugdíjas utalvánnyal rendelkező vendégekre vonatkozó feltételekkel.

A kiskorú gyermekek jogán kapott alacsonyabb összegű utalványok alapján, amennyiben a családhoz tartozó gyermekek egyike pótágyon elhelyezhető, akkor egy gyermek a szülőkkel azonos szobában kerül elhelyezésre, a többi gyermeket pedig külön szobában helyezzük el.

Három év alatti gyermek számára fél adag reggelit, valamint fél adag főételt tudunk biztosítani.

A Panzióban van kisgyermek számára etető szék, előzetes igény esetén rácsos kis ágyat is tudunk biztosítani.

A gondozást, felügyeletet igénylő gyermekek gondozását, felügyeletét nem tudjuk biztosítani.

 

Bármely egyedi, a fentiekben nem részletezett igény, vagy az igénybevétel során felmerülő probléma, hiányosság esetén kérjük, keressenek bennünket emailon, vagy telefonon, szívesen állunk rendelkezésre és megpróbáljuk vendégeink igényeit kielégíteni.

Ha elégedett szolgáltatásainkkal, vagy ha bármely hiányosságot észlel, kérjük jegyezze be Panziónk vendégkönyvébe, vagy írja meg email címünkre annak érdekében, hogy képet kaphassunk vendégeink véleményéről.

 

Tájékoztatjuk korábbi vendégeinket, hogy Panziónk korábbi, több évtizeden keresztül nagyon sikeresen dolgozó vezetője Tóth Lajosné Piroska nyugdíjba vonult, azonban nyugdíjasként is tovább segíti tevékenységünket.

Panziónk új vezetője Béres Andrásné Ági, valamint a Panziónk munkatársai is szívesen állnak vendégeink rendelkezésére.

 

A 2017. évben hozzánk érkező vendégek számára, 2018. évtől kezdődően különleges törzsvendég kedvezményeket fogunk bevezetni, amelyekről honlapunkon tájékoztatást adunk.

 

KÉPEK A  „Napsugár Házról” A képek nagyításához kattintson a fotókra!

     

                                  Szeretettel várjuk és látjuk régi és új vendégeinket.

 

 

  dr. Hegedüs Lajos                                                                Béres Andrásné Ági

az Egyesület elnöke                                                       a „Napsugár Ház” vezetője

 

 


 

 

 

 

 

2011 © Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ